OMMEGANG


 

                                           


Op 14 maart 1479 werd een doodgeboren kind na drie dagen ontgraven. Op voorspraak van O.L.V. van Sint-Jan bleek het tot leven gewekt. Het mirakel werd in 1481 in een pauselijke oorkonde erkend. Sindsdien heeft de Mariaverering in de Sint-Janskerk niet opgehouden te bestaan. 

 

VARIA.

Op vrijdagavond 10 maart ging onze tweede benefiet door voor de Maria-Ommegang processie. Het was een avond vol warme beweging: samen zingen, musiceren, vlaggen zwaaien en dit in een gedeelde passie voor de processie.

Het maakte de avond tot een mooi moment van samenhorigheid onder de wakende aanwezigheid van de Lieve Vrouwe van Sint-Jan.  Dank aan alle aanwezigen, vrijwilligers en iedereen die dit mogelijk maakte!

Er staan enkele sfeerbeelden onder de rubriek " Fotogalerij". 

 

Processie 2017.

De volgende editie heeft plaats op zondag 2 juli, om 15.30u.

De venster-affiches zijn te verkrijgen aan de balie van de Toeristische Dienst Poperinge.

 

De Pontificale Hoogmis zal opgeluisterd worden door het "Koninklijk Parochiaal Zangkoor St.-Lodewijk" uit Deerlijk.  Daarna stappen ze ook mee op in de processie naast het "Jubelkoor ".

Mgr. Van Looy, bisschop van Gent, verzekerde zijn aanwezigheid zowel in de Hoogmis als in de Ommegang.

Als gastgroep komt Boulogne-sur-Mer met hun genadebeeld.

Noteer dit alvast in je agenda.

Wie wil deelnemen aan de processie kan steeds contact opnemen met de rekruterings-verantwoordelijke Frederic Hoornaert via mail  mariaommegang@gmail.com

 

 

  --------------------------------------------------------------


developed by DigitalMind - powered by eXopera - design by artoroom