Triduüm 2020 / BBB

Op 14 maart 2020 is het de 541-ste verjaardag van het Grote Mirakel te Poperinge. Ieder jaar zijn er gedurende enkele dagen plechtigheden in de St.-Janskerk met de apotheose op de verjaardag zelf.

Dit jaar hebben we nog iets speciaals voorzien: het project BBB; voluit Bernadette, Bisdom, Brugge

Mgr. Antoine Hérouard, bisschop van Lourdes, nodigt alle bisdommen uit, indien zij dat wensen, enkele dagen of maanden de relieken van de heilige Bernadette Soubirous te ontvangen. Het bisdom Brugge heeft dit voorstel aangenomen. In Poperinge wordt het prachtige reliekschrijn tentoongesteld in de St.-Janskerk tijdens het Triduüm van 11 tem 14 maart 2020. Daarna verhuist het reliekschrijn naar Dadizele om dan later door een groot deel van Vlaanderen te trekken.

Hieronder een lijst met alle data van beide steden:

Mogen we uw aandacht vragen voor de speciale viering in Poperinge op zaterdag 14 maart waar een specifieke doelgroep wordt verwacht……

Op onze facebookpagina of via onderstaande link vindt u ook alle informatie omtrent “het project BBB” en het Triduüm terug.

De filmpjes “Wie verdween uit de grot van Westvleteren? ” en “De grot van de Lovie is terug ingedanst” van onze medewerker de heer G. Vandermarliere kunt u bekijken op zijn facebookpagina of op deze van ons.

De grot van de Lovie weer ingedanst !

Geplaatst door Guido Vandermarliere op Dinsdag 28 januari 2020
https://www.facebook.com/Bernadette-Bisdom-Brugge-Tridu%C3%BCm-Poperinge-112182620319173/?modal=admin_todo_tour

Het Ommegangsscomité